Upoznaj me

Dobrodošli u moj virtualni dom!

Tko stoji iza ideje „Od malena“?

Mia Žilić, magistra Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, koja je strastveno posvećena pomaganju roditeljima u što uspješnijem stvaranju podržavajućeg odnosa s djecom.

Moja želja je da svako dijete zna da je voljeno, željeno, prihvaćeno, uvaženo, da se čuje što ono govori i vidi što nam pokazuje, da su njegovi osjećaji važni i da ih uvijek može slobodno izreći. Da dijete zna da u odraslom ima podršku i razumijevanje, stabilan stup koji ga ohrabruje, potiče i usmjerava prema djetetovim interesima, potrebama, željama i mogućnostima.

Da bi to bilo moguće, potrebno je cjeloživotno učenje i usavršavanje vlastitih kompetencija. Zato je nužno naglasiti kako je ideja ove stranice da potiče na pozitivne promjene u roditeljskoj i/ili profesionalnoj ulozi na što, svatko tko konzumira ovaj sadržaj, treba biti spreman. Osim intuicijom, potrebno je voditi se i novim spoznajama o kojima možete više čitati u rubrici "Blog".

Kroz skoro petogodišnje iskustvo rada, susrela sam se s gotovo stotinu obitelji. Poziv odgojiteljice mi je osvijestio da vlastitim djelovanjem ostavljamo veliki utjecaj na živote djece što samo po sebi trebi biti poticaj na svakodnevno usavršavanje i spremnost na promjene. One uvijek kreću od pojedinca, a ukoliko smo za njih otvoreni, pridonosimo izgradnji boljeg svijeta.

Pitaš se kako sam gradila svoj put?

Značajan dio mog puta bio je studij Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. No tek ulaskom u praksu, pretočila sam dotadašnja teorijska znanja i obogatila ih iskustvenim radom.

Kroz refleksije i samorefkleksije, uvidjela sam da imam mnogo prostora za učenje i napredak. Stoga sam tražila udruge, agencije, mentore i dodatne edukacije koje su mi pomogle da koračam prema svom cilju.

Koji je cilj ove stranice?

Stvaranje zajednice koja pruža podršku roditeljstvu i istovremeno pridonošenje osvješćivanju kolektivne svijesti o važnosti ranog djetinjstva moja je strast.

Za koga je ova stranica?

Namijenjena je postojećim i budućim roditeljima koji su spremni učiti, tražiti rješenja, samoreflektirati i rasti u roditeljskoj ulozi. Stručnjacima koji su otvoreni suvremenoj paradigmi, razmjeni iskustava i međusobnoj suradnji.

 

Ako se pronalaziš u temama odgoja i obrazovanja, zanimaju te praktični primjeri i želiš učiti o roditeljstvu, na ovoj stranici osjećat ćeš se kao kod kuće.

"Želja za promjenom mora biti veća od želje da ostanemo isti."

Nepoznati autor